Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, "anemik" ekonomiyi canlandırmak için rekor miktarda teşviğin gerekli olduğunu ve artan gıda ve enerji fiyatları ile mücadele etmek için faiz artırımına gitmenin büyümeye zarar verebileceğini söyledi.

Rosengren, bugün Boston'da yaptığı bir konuşmada," İstihdam piyasasındaki önemli güçlükler, istikrarlı enflasyon bekleyişleri ve çekirdek enflasyonun uzun dönemli hedefimizin altında olması ile birlikte, ekonomiyi daha sıkı para politikası kullanarak yavaşlatmak için şimdilerde bir neden yok" dedi ve "Fed'in iki önemli yetkisi olan istihdam ve enflasyon konusunda iyileştirme sağlayana kadar, mevcut genişlemeeci para politikası duruşu uygun" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve Fed Açık Piyasa Komitesi geçen hafta, Haziran'da sona erecek olan 600 milyar dolarlık tahvil alım programının tamamlanacağını ve çok düşük seviyedeki politika faizinin "uzunca bir süre" daha sürdürüleceğini vurgularken, yükselen emtia fiyatlarının muhtemelen "geçici" enflasyonist etkisinin olacağına dikkat çekti.