Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ISM imalat Sanayi Dışı Endeksinin beklenenden az büyümesi ve işsizlik rakamlarındaki düşüşün ekonominin kötüye gittiğini işaret etmesiyle
ABD Borsaları satıcılı seyir izledi. Euro ise Portekiz'in mali yardım konusunda
anlaşmasıyla yükseldi.

S&P 500 endeksi emtia üreticilerindeki düşüşle New York'ta yüzde 0.7'lik değer kaybıyla 1,347.32 puana geriledi. Ham maddelerden oluşan S&P GSCI Endeksi de gümüşün kayıplarını genişletmesi, bakırın sekiz haftanın en düşüğüne gerilemesi ve petrolün yüzde 1.6'lık değer kaybıyla yüzde 1.5 geriledi.

Dow Jones sanayi endeksi 83,97 puan düşüşle 12.723,60'dan, Nasdaq bileşik endeksi 13,39 puan düşüşle 2.828,23'den kapandı.

ABD'de özel sektör istihdamının Nisan'da 179,000 artarak beklentilerin altında kalmasıyla borsalar ekside açılmıştı. Günün devamında gelen ABD ISM sanayi dışı hizmet endeksinin gerilediğini gösteren veriler de hisse senetlerinin kayıplarını genişletti.

Evercore Wealth Management'ta yönetici olan Tim Evnin, "Şimdiye dek istihdamda güçlü bir büyüme gerçekleşmedi. Hala bir durgunluk olduğu görülüyor. Ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği için bu verilerin daha iyi olması şart" diye konuştu.