Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in iki bölge ofisinin başkanları, merkez bankasının rekor boyuttaki teşvikleri kısa bir süre içinde kaldırmayacağı işaretlerini verdi. Başkanlar, Fed'in tam istihdam ve enflasyon amaçlarını bir süreliğine gözardı etmesinin uzun dönemli bir risk olmadığını belirtiyorlar.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve San Francisco Fed Başkanı John C. Williams, geçen hafta, Haziran ayında sona erecek büyük miktarlı tahvil alım programının ardından, politika yapıcılarının teşvikleri sürdüreceğinin işaretini veren Başkan Ben S. Bernanke'yi takip ettiler.

53 yaşındaki Rosengren, dün Bloomberg News'a yaptığı açıklamada, "Şimdi hedeflerimizden oldukça uzaktayız ve şimdi para politikasını gevşek tutuyoruz" dedi ve "Hedeflerimizden ne kadar uzak olduğumuz düşünüldüğünde, gevşek para politikası uygun" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Bernanke ve kurmayları, geçen haftaki Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, son altı ayda ortalama 149,000 istihdam yaratan ekonominin "ılımlı" bir hızda toparlandığını kaydettiler. Rosengren, "Faizlerin yükseltilmesi için, istihdamın daha güçlü artması gerekir" dedi.