Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Tanzi'nin avukatları yaptığı açıklamada, Roma Yüksek Mahkemesi'nin Tanzi'nin 10 yıl olan hapis cezasını 8 yıl bir aya indirerek onayladığını, mahkemenin bu kararından sonra polisin Tanzi'yi tutukladığını bildirdiler.

Mali Polis Müdürü Guido Mario Geremia, Tanzi'nin Parma kentinin dışındaki evinden alınarak Parma'da cezaevine konulduğunu söyledi.

Tanzi'nin avukatı Giampiero Biancolella, yaşı 70'den fazla olan suçluların cezalarını evde çekmesine olanak sağlayan yasa uyarınca 72 yaşındaki Tanzi'nin serbest bırakılması için gerekli belgeleri sunduğunu belirtti. ''Müvekkilim ağır hasta olduğu için cezaevinde revirde yatıyor'' diyen Biancolella, Tanzi'nin hastalığına ilişkin bilgi vermedi.

Biancolella, müvekkilinin, ilgili yasa gereği serbest bırakılması için yaptığı başvuruyla ilgili karar alınıncaya kadar cezaevinde kalacağını da belirtti.

Tanzi, Parmalat'ın Aralık 2003'te 14 milyar avro borçla çökmesindeki rolü nedeniyle hakkında açılan iki davada suçlu bulunmuştu.

Bu davaların birinde piyasa oyunu yapmak suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Tanzi, Parma'da görülen diğer davada da geçen yıl aralık ayında suça iştirak ve hileli iflas suçundan 18 yıl hapse mahkum edilmişti.

Tanzi'nin ikinci mahkumiyet kararıyla ilgili temyiz başvurusu hakkı bulunuyor.