Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

New York Taksi ihalesine ilişkin Bloomberg HT New York temsicisi Melike Ayan'a konuşan Marty Markowitz, New York'ta yaşayan Amerikalıların 3'te 2'sinin Karsan'ı seçtiğini hatırlattı.

Nissan taksilerinin Meksika'da üretileceğini, Karsan'ın ise geleceğin taksisini Brooklyn'de üretmeyi planladığını belirtti.

Karsan'ın ihaleden elenmesi ile Brooklyn açısından önemli bir istihdam kaybı olduğunu vurgulayarak, Karsan'ın yetkin bir şirket olduğunu söyledi.

“Bu sonuçtan hiç memnun değilim" diyen Brooklyn Belediye Başkanı daha iyi bir karar verebileceklerini belirterek Karsan'ın modelinin tekerli sandalye alabilen tek model olduğunu ifade etti.

Ricardo Inc. adındaki şirketin hem Nissan hem de Ford'a danışmanlık yaptığını ve bu firmanın geleceğin taksi ihalesinde de görev aldığı bilgisini veren Markwitz, "o yüzden iki fonksiyonu taşıması soru işaretleri uyandırıyor" ifadelerini kullandı.

İhalenin imzalanacagı zaman denetçilerin kendi sorumluluklarını bildiğini, herşeyi yakından incelemek zorunda olduklarını hatırlatan Brooklyn Belediye başkanı, denetçilerin Ricardo isimli danışmanın bu ihaledeki rolünü araştırmak zorunda olduğunu savundu.

New York Taksi ihalesinde finale kalan Türk firması Karsan'ın modeli, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun kararıyla yarış dışı kaldı. Karsan'ın kaybettiği ihalenin kazananı ise Japon otomobil üreticisi Nissan oldu.