Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki beklenenden iyi gelen istihdam verileriyle birlikte Avrupa Borsaları da yukarı yönlü seyir izledi ve Stoxx Europe 600 Endeksi'nde kayıpların bir kısmı tersine çevrildi.

Royal Bank of Scotland Group, şirket CEO'su Stephen Hester'in bu yıl kâr edeceklerine dair tahminde bulunmasıyla yüzde 6.6 ralli yaptı. Almanya'nın en büyük çelik üreticisi ThyssenKrupp ise borçları azaltmak için bazı birimleri satacağını açıklamasıyla yüzde 8 yükseldi. Belgacom ise yüzde 5.2 değer kaybetti.

Stoxx 600 endeksi Londra'da saat 16:41 itibariyle yüzde 1.3 değer kazandı ve 281.42 puan olarak önceki kayıplarını telafi etti. Endeks bu hafta emtialardaki çekilmeyle yüzde 0.8 değer kaybetmişti. Yine de Stoxx 600 endeksi şirketlerin beklenenden iyi kâr açıklaması ve Fed'in faiz oranlarını sabit tutmasıyla 16 Mart'tan bu yana yüzde 7.3 tırmandı.

Londra'daki Hargraves Lansdown Stockbrokers'ta yönetici olan Richard Hunter, beklenenden iyi gelen verilerin piyasalara olumlu etkisi olduğunu belirterek, "Bu son açıklanan veri ABD'de toparlanmanın yolunda gittiğini gösteriyor" diye konuştu.