Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın ihracatı, Mart ayında rekor seviyelere yükselerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde büyümeye destek sağladı.

İş günü ve mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlara göre, Şubat ayında yüzde 2.8 yükselen ihracat, Mart ayında yüzde 7.3'lük bir sıçrama gerçekleştirdi. Bloomberg News'un 10 ekonomiste dayandırdığı araştırmaya göre, ihracatın Mart ayında yüzde 1.1 artması bekleniyordu. Almanya'nın ihracatı Mart ayında 98.3 milyar euroya (141.4 milyar dolar) çıkarak, 1950 yılından itibaren tutulmaya başlanan kayıtlar dikkate alındığında, rekor seviyeye çıktı.

Almanya'nın ekonomik toparlanması, gelişen Asya'dan kaynaklanan ihracat talebini karşılamak için şirketlerin daha fazla yatırım yapması ve istihdamı artırmasıyla birlikte güçleniyor. Almanya merkez bankası Bundesbank, ekonominin yılın ilk çeyreğinde % 1 kadar büyüyebileceğini ve büyüme ivmesini içinde bulunduğumuz çeyrek dönemde sürdürebileceğini kaydetti.

Berenberg Bank'ın Londra ofisinden baş ekonomist Holger Schmieding, "Alman ekonomisi gücünü devam ettiriyor" dedi ve "2011'e çok güçlü bür başlangıçtan sonra, ekonomi yaz döneminde biraz yavaşlayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Euro bu veriden sonra yaklaşık yarım sent yükselerek 1.4424 dolar seviyesine çıktı.