Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerindeki zarara karşı korumaların, ekonomideki geçici zayıflıktan ötürü ufak bir düzeltmeyle karşı karşıya kalmasından ötürü UBS stratejistleri, yatırımcıların S&P 500 Endeksi'nde put opsiyonlarına gitmesi gerektiğini savundu.

Mitchell Revsine, 1,260 dolarlık Temmuz vadeli put opsiyonlarını satmalarını, 1,325 dolar değerindeki Temmuz vadeli put opsiyonlarını almalarını ve 1,400 dolar değerindeki Temmuz vadeli put opsiyonların ise işlemleri fonlamak üzere kullanılmasını önerdi. Bu strateji, genellikle piyasalarda işlem maliyetlerini azaltarak, varolan kârları korumaya yardımcı oluyor.

ABD hisselerinin gösterge endeksi istihdam verilerinin öncesinde Cuma günü, kayıplarının dördüncü gününü yaşıyordu. Endeks, beklenenin üzerinde gelen istihdam verilerinin sonrasında yüzde 0.4 oranında prim yaparak 1,340.20 puana yükseldi.

UBS'in başstratejistlerinden Revsine, genel ekonomi ve piyasalarda olmak üzere trendlerin piyasalarda bir miktar zayıflığa işaret ettiğine dikkat çekti. Revsine, hazine tahvillerindeki düşüş, bakır fiyatlarındaki gevşeme ve KOBİ'lerdeki düşük performansın bu trendin bazı örnekleri olduğunu belirtti.

Jonathan Golub'un raporunda ise hizmet sektörü gibi verilerin ekonomideki zayıflamaya işaret ettiğini, bunun da hisselerde gerileme ve volatilitenin artması anlamına gelebileceğini savundu.

Gloub, S&P 500 endeksinin yıl sonu beklentisini ise değiştirmeden 1,425 puanda bıraktı.