Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, bu haftaki yükselmesi beklenen ABD perakende satışlar verisi ve enflasyondaki hızlanma göstermesi beklenen veri öncesi, değer kaybetti. Bu satışlar sonucu, 10 yıl vadeli hazine kağıdı, Aralık 2008'den bu yanaki en uzun dönemli yükseliş dönemine son verdi.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi, ABD Hazinesi'nin yarından itibaren üç gün süreyle 72 milyar dolarlık iç borçlanmaya gitmeye hazırlanması ile birlikte, bu yılın en düşük seviyesine yaklaştıktan sonra, son sekiz günde ilk kez yükseldi. İki yıl vadeli hazine kağıdının faizi, ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, bugün yukarı yönde hareket etti.

Credit Agricole SA'nın Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Orlando Green, "Ekonomi halen toparlanıyor ve bu hafta makro veriler, tahvil faizlerinde düşüş için daha fazla potansiyel olmadığını işaret ediyor" dedi ve "Fonlama takvimi oldukça yoğun. Faizleriin yılın en düşük seviyelerine yakın olduğu bir dönemde, yeni arzlar için iştahın nasıl olduğu görülecek" şeklinde yorumda bulundu.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi 3 baz puan ya da 0.03 yüzde puanı yükselerek, New York saati ile 07:16'da yüzde 3.18'e çıktı. Şubat 2021'de vadesi dolacak % 3.625 faizli tahvilin fiyatı, 7/32 ya da 1,000 dolarlık nominal değerli beher tahvil için 2.19 dolar düşerek 103 3/4'e geriledi.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi, 6 Mayıs'ta yüzde 3.13'e kadar düşerek, 8 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Faiz 9 Şubat'ta yüzde 3.77'ye kadar çıkarak Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.