Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretimindeki tablonun yılın ilk üç ayında GSYİH büyümesi açısından ümit verici olduğunu belirterek, ''İki haneli büyüme olasılığı yüksek görünmektedir'' dedi.

Tanıl Küçük, Mart ayı Sanayi Üretim rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada, ocak ayındaki yüzde 19, şubat ayındaki yüzde 13,9'luk artışlardan sonra, sanayi üretiminin mart ayında da yüzde 10,4 oranında arttığına işaret etti.

Mart ayındaki artışın geçen yılın aynı ayındaki yüzde 21,4'lük artışın üzerine gelmesinin de dikkati çekici olduğunu vurgulayan Küçük, ''Sanayi üretimindeki tablo, yılın ilk üç ayında GSYİH büyümesi açısından da ümit vericidir, iki haneli büyüme olasılığı yüksek görünmektedir. Yılın ilk üç ayında ihracatımızın yüzde 21 oranında artması, üretimdeki artışı, iç talebin yanında ihracatın da desteklediğinin işaretidir. Sanayimizde üretim artışı, 16 aydır kesintisiz devam ediyor. Genel seçimin ve ekonomiyi soğutmaya yönelik önlemlerin üretim üzerinde nasıl bir etki yapacağını ise önümüzdeki aylarda göreceğiz'' değerlendirmelerinde bulundu.