Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & poor's'un Yunanistan'ın kredi notunu iki basamak indirmesi ve daha da düşürebileceği uyarısında bulunmasının ardından, dolar karşısındaki kazançlarını geri verdi.

17 ülkenin ortak para birimi euro, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da ihracatın önceki aya göre yüzde 7.3 artarak rekor seviyeye çıkması ve bunun da Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceği beklentilerini güçlendirmesi sonrası, dolar karşısında erken saatlerde yükselmişti. Sterlin, Confederation of British Industry'nin (CBI) ekonomik büyüme tahminini düşürmesi ve konut fiyatlarının düştüğünü gösteren veri sonrası değer kaybetti.

GFT Forex'in New York ofisinden Boris Schlossberg, "S&P'nin not indşrşmi sadece yarata tuz basmaktı ve Yunanistan'ın zaten yarı iflas durumunda bir ülke olduğu yolundaki algılamayı teyit etti" dedi ve "Euro Bölgesi'nden hala iyi veriler görüyorsunuz ve bu nedenle çatallaşmış bir dünyada yaşıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Euro dolar karşısında erken saatlerde yüzde 0.9 değer kazandıktan sonra geriledi ve önceki kapanışa göre fazla değişmeyerek 1.4329 dolar seviyesinde kaldı. Euro yen karşısında da fazla değişmeyerek 115.53 yen seviyesini korudu.