Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomideki toparlanmanın sürdüğüne dair işaretlerle New York'ta petrol varil başına 100 doları aşarak 2008'den beri gördüğü en düşük seviyeyi tersine çevirdi.  

Almanya'da Mart ayında ihracatın tarihi rekor seviyeye ulaşması ve ABD'de geçen hafta istihdamın arttığının açıklanmasıyla birlikte vadeliler yüzde 4.4 tırmandı.

ABD'deki ESAI Energy'de yönetici olan Rick Mueller, "Bazı ekonomik veriler beklenenden iyi çıktı.  Bu durum talebe dair endişeleri azalttı. Ancak Mississipi'deki selin bölgedeki bazı rafinerilerin üretimini sekteye uğratacağı endişeleri artıyor" dedi.

Haziran vadeli petrol, Nymex'te saat 13:30 itibariyle 3.53 dolarlık yükselişle 100.71 dolar oldu. Haziran vadeli Brent petrol ise ICE Futures Europe'ta 4.70 dolar veya yüzde 4.3'lük artışla varil başına 113.83 dolardan işlem gördü.  

Almanya'da bugün açıklanan verilere göre, Şubat ayında yüzde 2.8 yükselen ihracat, Mart ayında yüzde 7.3'lük bir sıçrama gerçekleştirdi ve 98.3 milyar euro ile rekor kırdı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre bu artışın yüzde 1.1 olması bekleniyordu.