Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

DOLAR / TL 50 GÜNLÜK ORTALAMASINI KIRDI

Dolar’da son günlerde görülen toparlanma çabası, Türk Lirası’nda görülen göreceli zayıflıkla birleşince kur yükselmeye başladı.

8 Nisan günü 1.50’yi test eden kur eşleşmesi o günden bu yana sürekli yükseliyor ve geri çekilmelerle de olsa tırmanmaya devam ediyor. Nisan’daki seviyesinden % 4 oranında değer kaybeden TL, Euro’ya karşı ise test ettiği 2.30’lu seviyelerden toparlamış durumda.

Sepet Kur’da ise 1.92’den başlayan geri çekilme 1.89’a gelmiş durumda. Son yükselişle beraber 30 Mart’tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkan Dolar / TL kuru teknik olarak da önemli bir seviyeyi açmış durumda.

TEKNİK RESİM TL ADINA BOZULUYOR

Mart ayının sonundan Mayıs ayının başına kadar 200 günlük ortalmasına yakın seyreden kur 3 Mayıs’taki zıplayışla beraber bu seviyeden de sıyrılmış oldu. 1.5487’deki 50 günlük ortalama bugünkü hareketle beraber aşılmış oldu. Teknik analiz literatürüne göre 200 günlük uzun vadeli basit ortalama ve 50 günlük daha orta vadeli ortalamalar aşıldığında hareketin momentum kazanacağı varsayılıyor.

Bundan sonraki süreçte fiyatın 50 günlük ortalamayı ne kadar geçebileceği özellikle takip edilecek. 1.56’ya yaklaşan kurda destek olarak 1.5487 takip edilirken direnç olarak ise ilk izlenecek seviye 1.5672 olarak öne çıkıyor. Teknik analizde seviyeler özellikle kısa vadeli işlem yapan yatırımcılar tarafından takip edilirken bu noktaların kırılamaz ya da geçilemez olmadığı da gözetilmesi gereken diğer bir husus.

Gökhan ŞEN (gsen@bloomberght.com)

Bloomberg HT Araştırma Bölümü