Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kimya şirketi BASF, 2011 yılının ilk çeyreğinde küresel olarak, geçen yılın aynı dönemine oranla satışlarını yüzde 25 artırarak 19,4 milyar avro ciro elde etti.

BASF tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin yılın ilk üç aylık döneminde Türkiye'deki satışlarını da yüzde 66 artırarak mart ayı sonu itibarıyla yaklaşık 241 milyon avroluk gelire ulaştığı belirtildi.

BASF'ın küresel olarak 2011 yılı ilk çeyreğinde 2010 sonunda yakaladığı finansal performansı koruduğu dile getirilen açıklamada, şirketin 3 aylık dönemde, önceki yılın aynı dönemine göre operasyonel gelirlerini (EBITDA) yüzde 28 artırmayı başararak, 3,4 milyar avroya çıkardığı kaydedildi.

BASF Türk Üst Yöneticisi (CEO) Jürgen Barwich, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, 2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen Cognis satın almasının BASF'ın dünyadaki ve Türkiye'deki büyümesine önemli katkı sağladığını vurguladı. Barwich, şunları ifade etti:

''BASF yılın ilk çeyreğinde tüm bölgelerde iki haneli oranlarda büyüme kaydetmeyi başardı. Biz de Türkiye'deki satışlarla bu büyümeye katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Türkiye'deki Cognis birimlerinin BASF'nin Türkiye'deki operasyonlarına entegrasyonuyla birlikte daha da güçlendik.

Yılın ik çeyreğinde hem kimyasal hem plastik bazlı ürünlerimizde hem de performans ürünleri, fonksiyonel çözümler ve tarım ürünlerinde satışlarımızı artırdık. Bunun temel nedenlerini Türkiye'nin hızlı büyümesinin yanı sıra BASF'nin bu büyümeyi destekleyen inovatif ve kapsamlı bir ürün portföyüne sahip olması oluşturuyor. Hem 2011 yılı hem de daha sonraki yıllarla ilgili beklentilerimiz olumlu yönde.''