Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi Maliye Bakanları topluluğu Ecofin'in Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avrupa'nın, Yunanistan'ın tahvil ödeme vadesinin yeniden yapılandırılmasını düşüneceğini, ancak bunun büyük bir yeniden yapılandırma seçeneği olmadığı söyledi.

Avrupa maliye bakanları, 110 milyar euroluk Yunanistan'ı kurtarma yardımının, ülkenin mali yapısının düzeltmekte başarız olduğunu düşünüyor.

Avro Bölgesi Başkanı Juncker, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özelleştirmelerde hızlandırma ve harcamalarda daha fazla kesintiyi de içeren pakette, Avrupa'nın Yunanistan'ın tahvil ödeme vadesinin yeniden yapılandırılmasını düşünebileceğini ifade etti.

Büyük bir yeniden yapılandırma seçeneği olmadığını tekrarlamak durumunda olduğunu, hiç kimsenin büyük bir yeniden yapılandırma ihtiyacını dile getirmediğini belirten Juncker, ''Eğer tüm koşullar uygulanırsa, yeniden yapılandırmaya tartışabiliriz. Önlemler, önlemler ve önlemler ve sonra belki yeniden yapılandırma'' dedi.

Juncker, Yunanistan'ın durumunu ''çok güç'' olarak nitelendirirken, belki ülkenin reformları hızlandırıp 2011 mali hedeflerini yakalayabilmesi durumunda sorunların kontrol altına alınabileceğini söyledi.



-LAGARDE: ''YENİDEN YAPILANDIRMA... MASADA DEĞİL''-



Euro Bölgesi bakanları, toplantıda, Yunanistan'ın tahvil itfalarının yeniden yapılandırılmasını tartışmadı. Ancak Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders, bu fikre karşı çıktığı biliniyor.

Lagarde, ''Yeniden yapılandırma... masada değil'' derken, Reynders de ''Bunu yapmak istemiyoruz'' yorumunda bulunuyor.

Hollanda Maliye Bakanı Jan Kees de Jager ise Avrupalı yetkililerin, yeniden yapılandırma da dahil olmak üzere tüm konuları müzakere ettiğini ifade ederek, ''Ancak yeniden yapılandırmanın kamuoyu önünde tartışılması konusunda isteksiziz'' diye konuştu.

Özellikle Avrupa'nın zengin ülkeleri, 50 milyar euroluk devlet varlıklarının satışı yoluyla Yunanistan'ın mevcut planı uygulamaya devam etmesi konusunda baskı yapıyor.