Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yetkililerin Yunanistan'a daha büyük çaplı bir yardım paketi için varlık satışı yapması ve harcamaları kısması yönündeki baskılarını artırması ile birlikte durgun seyrediyor. Asya hisse senetleri düşerken, ABD endeks vadelileri yukarı yönde hareket etti.

Bouygues SA, karında düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 3.1 düştü. ARM Holdings Plc ve ASML Holding NV, Hewlett-Packard Co.'nun diğer zor bir çeyrek dönemle karşı karşıya olduğunu açıklamasının ardından, teknoloji hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Vodafone Group Plc, karının beklenenden daha iyi çıkmasının ardından düşüşlerini sınırladı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 09:41'de 280.46 puana çıktı. Endeks, emtia üreticilerine gelen satış dalgası ve Avrupa'da borç sorununun iyi çıkan şirket karlarının etkisine ağır basması sonrası son iki haftada aşağı yönde hareket etti.

Avrupa maliye bakanları, döünkü toplantıda ilk kez, Yunanistan'ın borç geri ödeme takviminin uzatılmasının tahvil yatırımcıları ile görüşülebileceğini kaydettiler ve 110 milyar euroluk (156 milyar dolar) ilk kurtarma paketinin ülkenin finansal sasğlığını düzeltmeye yetmediğini vurguladılar.

Lüksemburg Başbakanı ve Euro Bölgesi maliye bakanları topluluğu Ecofin'in Başkanı JeAN-Claude Juncker, Avrupa'nın, daha hızlı devlet varlıkları satışı ve daha fazla harcama kısıntısını içeren bir paketin parçası olarak, Avrupa2nın Yunanistan'ın borç vadelerinin profilinin yeniden düzenlenmesini düşüneceğini kaydetti.

Pacific Investment Management Co.'da dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Bill Gross, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın temerrüd için dünyadaki en büyük aday olduğunu kaydetti.