Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cinsel taciz iddiasıyla New York'ta gözaltına alınan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD'nin New York kentinde ilk kez hakim önüne çıktı.

İddia makamı, IMF Başkanının tutukluluk halinin devamını isterken, savunma kefalet ücreti olarak 1 milyon dolar önerdi.

Hakim ise, savunmanın talebini reddetti ve Dominique Strauss-Kahn'ın bir sonraki duruşmaya kadar cezaevine gönderilmesi talimatı verdi.

Bir sonraki duruşmanın tarihi de 20 Mayıs olarak belirlendi.

Dominique Strauss-Kahn'ın avukatı, müvekkilinin hakkındaki suçlamaları reddettiğini açıkladı. Kahn'ın hakkındaki suçlamaların cezasının toplam 74 yıl 3 ay hapsi bulabileceği belirtiliyor.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, Bloomberg HT televizyonunun lansmanı ve Türkiye'ye geldiğinde kanalın editörlerinden Cem Pekin, Bloomberg prodüktörü Josh Basett ve Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'ya röportaj vermişti.

Röportaja ilişkin konuşan Özlem Dalga, Strauss-Kahn'ın Türk dostu bir Fransız olduğunu ve Fransa'daki bakanlığı zamanında Türkiye'nin AB üyeliği için çalışmalar yürütmüş olduğunu anlattı. Özlem Dalga, “bizim tanıdığımız ve konuştuğumuz IMF Başkanı, bu tür skandal olaylara kalkışmayacak kadar akıllı ve kaybedecek çok fazla değeri olan bir adamdı” dedi.