Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Hewlett-Packard Co.'nun kar tahminini düşürmesi ve konut başlangıçları verisinin beklenmedik bir şekilde düşmesinin ekonomiye yönelik iyimserliği azaltmasının ardından satıcılı seyrediyor. Bu satışlar sonucu Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi üçüncü gün üst üste aşağı yönde hareket ediyor.

Dünyanın en büyük PC üreticisi Hewlett-Packard, PC alımındaki yavaşlamanın şirket görünümünü olumsuz etkilemesinin ardından yüzde 6.1 düştü. Intel Corp. da düştü ve en büyük ABD şirketlerinin hisselerine gelen satışlara öncülük etti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 dğşerek, New York saati ile 09:33'te 1,322.33 puana indi. Dow Jones Endeksi 81.06 puan ya da yüzde 07 düşerek 12,467.31 puanı gördü.

Milwaukee'de Robert W. Baird & Co.'dan şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Piyasa mücadele ediyor" dedi ve "Ekonomik büyümede yavaşlama olduğu şeklinde endişeler var. Eğer bu doğruysa, yalnızca HP gibi şirketler üzerinde etkili olmayacak. Piyasa daha geniş anlamda etkilenecek. Dahası, Avrupa'da yeniden yapılanmaya ilişkin endieşeler var. Buradan da baskı gelecek" şeklinde görüş bildirdi.