Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ahmet Davutoğlu, TR 52 Düzey 2 Bölgesi 2023 Vizyon Stratejileri Sonuç Bildirisi toplantısında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin büyük bir değişim içinde olduğunu belirtti.

Küresel değişimin merkezinde olan bir ülke olarak Türkiye'nin bu değişimi doğru okuması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ''Geleceğe dönük olarak ister 2023 yılı ister İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053 olsun bu tür sembolik yılları hedef koyarak ülkemizi dünyanın ekonomisini, siyasetini belirleyen aktörlerinden biri haline getirmek. Doğru tercihler yapmamız halinde 21. yüzyılın ortasında küresel ekonominin belirleyici aktörlerinden birisi haline gelebiliriz. Ancak yanlış tanımlar ve yanlış uygulamalara yönelirsek sanayi devrimi karşısında yaşadığımız bocalamayı yeniden yaşarız.''

Sanayi devrimiyle gelen teknolojik gelişmenin bugün de ekonominin karakterini değiştirmiş durumda olduğunu anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin de ekonomide statü atladığını, Türk ekonomisinin dünyanın en rekabetçi ekonomilerden birisi haline geldiğini bildirdi.

Davutoğlu, Türkiye'nin bugün dış kriz dalgalarına dirençli bir ekonomisi olduğunu vurgulayarak, ''Şu an IMF'de borç alan bir ülke değil, borç alan ülkelerin borçlarının tanzimi konusunda masaya oturan bir ülke haline geldik. Eğer her alanda bir bütünlük sağlarsak 2023 yılında bir cihan devletinin temel unsurlarını gerçekleştirmiş olacağız'' diye konuştu.