Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ülke borç sorunlarından kaynaklanan endişelerin, temel kaynak ve gayrımenkul şirketlerinin hisselerine gelen alımları bastırması sonrası, erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi.

Euro Bölgesi çevre ülkelerinin gösterge endekslerinin düşmeleri ile birlikte, sigorta şirketi Ageas, satışlara öncülük etti. İngiltere'nin en büyük gayrımenkul yatırım şirketi Land Securities Group Plc, emlak değerlerinin arttığını açıklamasının ardından yüzde 5.8 değer kazandı. Antofagasta Plc, bakır fiyatlarındaki artışla birlikte yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi çok fazla bir değişiklik göstermeyerek, Londra saati ile 13:36'da 277.38 puanda kaldı. Endeksteki yükseliş erken saatlerde yüzde 0.7'ye kadar çıkmıştı. Endeks, emtialardaki satış dalgası ve bölgedeki borç krizinine yönelik endişelerin iyi çıkan şirket karlarının olumlu etkisini gidermesi ile birlikte, 17 Şubat'ta görülen bu yılın en yüksek seviyesinden yüzde 4.7 düştü.

Royal London Asset Management'ın Londra ofisinden fon yöneticisi Kevin Lilley, "Benim görüşüm, hisse senetlerinde kademeli yükselişin devam edeceği şeklinde" dedi ve Şirketlerin bilançoları oldukça güçlü ve politika teşvikleri, büyümenin yeterli olduğunun açıklığa kavuştuğunda geri çekilecek" şeklinde görüş bildirdi.

18 Batı Avrupa ülkesinin 8'inde ulusal gösterge endeksler, borç sorununun getirdiği endişelere bağlı olarak düştü. Portekiz'de PSI-20 Endeksi yüzde 0.5 düşerken, İrlanda'da ISEQ yüzde 0.3'lük bir kayıp gerçekleştirdi.