Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Güne karışık bir tonda başlayan hisse senetleri günün devamında gelen satışlarla geri çekilmeler yaşanıyor. İkinci seansta Avrupa hisselerinin ve Euro / Dolar paritesinin kazançlarının büyük bölümünü geri vermesiyle beraber satışlar da hızlandı. Gün içinde 63.591 seviyesine kadar inen bileşik endekste şu sıralar % 2.26 düşüşle 63.909 seviyesi test ediliyor. Gün içinde en yüksek olarak kaydedilen 65.637 noktasından gelen satışlar böylece 2 bin puanı bulmuş oldu. Aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi 65.382’den geçen 200 günlük ortalama böylece bu hafta içinde 3. Kez aşağı geçilmiş oldu. Son gelinen seviyelerle birllikte 63.250 ve 62.500 bölgeleri böylece yeni destekler olarak öne çıkarken, 200 günlük ortalamanın olduğu 65.400 bölgesi yeni direnç olarak öne çıkmış oldu.

ENDEKSTE YÜKSELEN SEKTÖR BULUNMUYOR

Bankacılık Endeksi % 2.73 geri çekilirken, Sanayi Endeksi ise % 1.72 aşağıda. Holing hisseleri de bankacılık hisselerinden doğan satışlarla geri çekilirken düşüş % 2.5’e varmış durumda. Bileşik endekste yükselen hisse sayısı 5 olurken en çok yükselen Good Year hisseleri % 4.47 primli. Dördüncü gününde de düşen Ege Seramik hisselerinde geri çekilme % 7.33’ü bulurken, Global Yatırım Holding % 5.83 düşüşte ve bugün hisse başına 6.7 TL kar payı dağıtan Bağfaş hisseleri de bunun etkisiyle % 6.03 kayıp yaşıyor.

Bugün ard arda gelen ve kısa vadeli risklere dikkat çeken aracı kurum ve banka raporları da olumsuz havaya katkıda bulundu. 4 Mayıs’ta 70 binin üzerine çıkan İMKB 100 Endeksi, bu tarihten sonra gelen satışlarla geriliyor ve böylece % 10’u geçen bir düzeltme yaşıyor. Haftaya açıklanacak olan Merkez Bankası kararı ve önümüzdeki ay açıklanacak olan Nisan ayı cari açık verileri piyasanın yakından takip edeceği iç veriler olarak öne çıkıyor. Diğer yandan Yunanistan’a ilişkin gelecek haber akışı da kısa vadede en önemli data olarak oyuncuların radarında olacak.

Gökhan Şen (gsen@bloomberght.com, twitter.com/Gokhan_Sen)
Bloomberg HT Araştırma Bölümü