Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiliz basınında, IMF'nin yeni başkanlığı için ismi geçen kişiler arasında yer alan İngiltere'nin eski Başbakanı Gordon Brown'un bu göreve getirilmesinin olası gözükmediğine ilişkin haber ve yorumlar yer alıyor.

Times gazetesinde bugün konuya ilişkin Daniel Finkelstein imzalı yazıda, "Brown'un IMF'yi yönetecek son kişi olduğu" yorumu yapıldı. Finkelstein, Brown'u koltuğundan eden koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Partinin, eski Başbakanın IMF başkanlığına destek vermeyeceğine dikkati çekti.

Ekonomi alanındaki tecrübesine rağmen Brown'un "iyi bir kriz yöneticisi olmadığını" savunan Finkelstein, hükümetin Brown'un IMF başkanı olmasına destek vermesini "imkansız" olarak değerlendirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, daha önce yaptığı bir açıklamada, selefi Brown'a destek vermeyebileceğini söylemişti. Cameron, "İngiltere'de borç problemi olmadığını düşünen birinin, uluslararası bir finans kuruluşunun başında olması uygun olmayabilir. IMF'nin başında olan kişi fazla borcun ve bütçe açığının tehlikelerini anlamalı, değil mi?" demişti.

Gordon Brown, lideri olduğu İşçi Partisinin 13 yıllık iktidar koltuğunu geçen yıl yapılan genel seçimde Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetine kaptırmıştı. Seçimin hemen ardından genel başkanlık görevinden ayrılan Brown, selefi Tony Blair hükümetinde 10 yıl Maliye Bakanlığı yapmış, 2007 yılında ise Blair'den hem Başbakanlık hem de İşçi Partisi liderliği görevlerini devralmıştı.