Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'daki ihracatçılar, ABD'de fabrika üretiminin hız kesmesine rağmen işsizlik başvurularının düşmesi sonucunda değer kazandı. Asya Borsaları alım yoğunluklu bir gün geçirdi.

Satışlarının yarısını Amerika'da gerçekleştiren Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC Corp. yüzde 1.3 değerlendi. Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co. yüzde 3 yükseldi. Kazançlarının yüzde 40'ını yurtdışından elde eden elektronik ve elektrik aygıt üreticisi Hitachi Ltd., yendeki düşüşün ardından denizaşırı kazançların artmasıyla yüzde 1.7 oranında prim yaptı. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd. ise petrol ve metal vadelilerindeki dünkü gerilemenin ardından yüzde 1.6 düştü.

Geçtiğimiz 3 haftada yaşanan yoğun satış ortamının ardından bugün bir miktar sıçrama görüldüğünü hatırlatan AMP Capital Investors Ltd.'in yatırım stratejileri müdürü Shane Oliver, ABD'den gelen ekonomik verilerin yavaş seyrettiğine dikkat çekti. Oliver, ABD'ye ek olarak Çin'deki sıkılaştırma politikaları, Japonya'daki resesyon ve Avrupa'daki borç krizinin de etkisiyle piyasaların son haftalardaki volatilitesinin yüksek olduğunu belirtti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artışla 134.98 puana çıktı. Endeks gün içinde en azından 5 kez kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.