Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in araştırmasına göre, altın, Avrupa'daki borç krizi ve enflasyondaki artışın metale yönelik "alternatif yatırım" talebini artırmasının etkisiyle yükselebilir.

Bloomberg'in anketine katılan 19 trader, yatırımcı ve analistin 12'si, ya da yüzde 63'ü, altının gelecek hafta yükseleceğini düşünüyor. Üç katılımcı altının gelecek hafta düşmesini beklerken, kalan dört katılımcı ise altına nötr yaklaşıyor. Haziran vadeli altın bu hafta, dün itibariyle, yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,488.60 dolara in. Kontrat 2 Mayıs'ta 1,577.40 dolara kadar çıkarak rekor seviyeye ulaşmıştı.

Dünya Altın Konseyi, dün yaptığı açıklamada, altın talebinin yılın ilk çeyreğinde, Çin 'in yatırımları artırması ve mücevher talebi dolayısıyla yüzde 11 artarak 981.3 tona çıktığını kaydetti. Avrupa Merkez bankası yetkilileri bu hafta, Yunanistan'ın borçlarının yapılandırılmasına akrşı olduklarını kaydettiler. Bu görüşler, soruna yaklaşımda, siyasetçilerin görüşüyle çelişiyor.

Dublin'de GoldCore Ltd.'den Mark O’Byrne, "Orta ve uzun vadeli trend, süregelen güçlü yatırım talebi nedeniye yukarı olmaya devam ediyor" dedi ve "İnsanlar, Euro Bölgesi'ndeki ülke borç sorunu, derinleşen enflasyon ve Kuzey Afrika ve Orta DOoğu'daki belirsiz jeopolitik durum nedeniyle ortaya çıkan belirsizlikten dolayı altın almaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Yaklaşık yedi sene önce başlayan altın anketi fiyatlarının yönünü 363 haftanın 208'inde ya da yüzde 57'sinde doğru tahmin etti.