Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fidel Castro, İspanya'nın büyük kentlerinde meydanlarda toplanan gençlerin gösterileri ile Libya'daki olaylar sonrasında NATO'nun bu ülkeye başlattığı askeri operasyonu kıyaslayarak, "NATO İspanya'yı da bombalayacak mı" dedi.

Küba haber ajansı Prensa Latina'da yayımlanan yorum yazısında Castro, "Yüzde 40'ı işsiz olmasından dolayı gençlerin büyük şehirlerde protestolarda bulunduğu İspanya'da neler olacak? NATO, bu ülkeyi bombalamaya mı başlayacak?" ifadelerini kullandı.

"İmparatorluğun desteklenemez pozisyonu" başlıklı yorumunda, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu ile ilgili konuşmasına da atıfta bulunan Castro, Obama'nın sözlerinin aslında ABD'nin geçmişteki Ortadoğu tutumunun ana hatlarından farklı olmadığını belirtti. Castro, ABD Başkanının, ülkesinin eski sistemini yönetmeye devam ettiğini ifade etti.

84 yaşındaki Castro, "ABD'nin uysal bir dünyayı yönetmeye olan inancının devam ettiğini, buna rağmen fakirlik, eğitim, sağlık, iş ve yaşam için gerekli olan içilebilir su, gıda ve konut gibi konularda gerçekte neler olduğunu görmediğini" söyledi.