Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanlığı, bugün yayınladığı aylık raporunda, ekonomik büyüme hızının, ilk çeyrekte yüzde 1.5'e sıçradıktan sonra, yıl ortasında muhtemelen yavaşlayacağını kaydetti.

Münih merkezli Ifo enstitüsünün açıkladığı Almanya iş dünyası güven endeksi Nisan ayında düştü. Endeks böylelikle ikinci ay üst üste düşüş göstermiş oldu. Aynı zamanda, büyüyen iç sanayi siparişleri, Bakanlıkk, petrol ve benzin maliyetlerinin etkisinin sınırlı olabileceğini işaret ettiğini kaydetti.

Bakanlık, "Ekonomik büyüme, yılın kalan kısmında, bir miktar yavaşlayabilir. İş dünyası güveni düşmesine rağmen, yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor ve geçen ay son 19 yılın en düşük seviyesine inen işsizlik, artan iç talepten faydalanmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

IMF, 17 Myıs'ta yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın "güçlü" toparlanmasını sürdürmesi ile bilrlikte, ikinci yıl üst üste yüzde 3'ün üzerinde büyüyebileceğini kaydetti. Almanya Ekonomi Bakanlığı ise bu yıl yüzde 2.6 büyüme bekliyor.

Bakanlık, Federal hükümet ve eyaletlerin vergi gelirinin yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, satış vergilerinin öncülüğünde yüzde 8.9 arttığını kaydetti. Federal bütçe geliri aynı dönemde yüzde 11.2 arttı. Federal ve eyalet vergi geliri Nisan ayında, bir önceki yıla göre yüzde 3.4 büyüdü.