Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD'de dün işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla düşmesinin küresel ekonomik büyümenin yavaşlayabileceği endişelerini azaltması sonrası değer kazandı. Böylelikle hisseler haftalık kayıplarını bir miktar azalttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Singapur saati ile 15:37'de 1,145.01 puana çıktı. Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Bombay Borsası Sensitive Endeksi yüzde 0.9'luk bir tırmanış gerçekleştirdi.

Hong Kong'da Parry International Trading Ltd.'den Gavin Parry, "Beklenenden daha iyi çıkan işsizlik başvuruları, istihdam ve buna bağlı olarak sürdürülebilir büyüme konusundaki iyimserliği artırdı ve bu durum, risk iştahının artmasına neden oldu" dedi.

İhracatçı şirketlerin hisse senetleri, ABD'de dün haftalık işsizlik başvurularının 29,000 düşerek 409,000'e inmesinin ardından değer kazandı. Piyasadaki beklenti işsizlik başvurularının 420,000 seviyesinde çıkması yönündeydi.

 

Gösterge endekste tüketici malları grubu, 10 sanayi grubu arasında en iyi performansı gösteren grup oldu. Bisiklet üreticisi Giant Manufacturing Co., tayvan'daki işlemlerde, UBS AG'nin şirket için tavsiyesini"al"a yükseletmesi ve "iyi bir giriş" noktası olduğunu açıklaması sonrası yüzde 6.7 değer kazandı. Büyük indirimli mağaza şirketi Hyundai Department Store Co., satışların bir yıl önceye göre yüzde 4.6 artmasının ardından yüzde 4 değer kazandı.