Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beykoz Anadolu Kavağı yakınlarında bir polis helikopterinin denize düşmesi sonucu biri çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, emniyet müdür yardımcısı olan pilot yaralı olarak kurtuldu.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden saat 14.30'da kalkış yapan ve içinde pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 10 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Komiser Murat Güçlü ve THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay'ın bulunduğu AL-02 tipi helikopter, Beykoz Anadolu Kavağı yakınlarında denize düştü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerine gitmek üzere Valilikten ayrılırken AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çok acı duyduğumuz bir helikopter kazası cereyan etti. Maalesef emniyet teşkilatımıza ait bir helikopterimiz Beykoz açıklarında, Anadolu yakasına 100-150 metrelik bir mesafede denize düştü. Helikopterde bulunan personellerimizden biri sağ olarak denizden çıkmayı başardı. Şu anda en yakın nokta olan askeri tesisimizdeki revirde kontrol altında. Sağlığıyla ilgili durum takip ediliyor'' diye konuştu.

-PİLOT, YARALI OLARAK KURTULDU-

Helikopterin pilotu, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazadan yaralı olarak kurtuldu. Özdemir, en yakın nokta olan askeri tesisteki revirde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Kavacık Medistate Hastanesinde tedavi altına alındı.

Özdemir'i hastanede ziyaret eden Vali Mutlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Özdemir'in ağır yaralı olmadığını, omuriliğinde zedelenme ve topuğunda çatlak bulunduğunu, ancak durumun önemli olmadığının ifade edildiğini söyledi.

Mutlu, ''Hiçbir hayati riski yok. Kendisiyle rahatlıkla görüşülebiliyor. Şuuru açık, hiçbir sorunu yok. Sadece, omurilikte bir zedelenme olmasından dolayı belki doktorlar değerlendirecek. Konsültasyon, operasyon ihtiyacı olabilir. Ama önemli bir sağlık problemi yok. Kendisi çok tecrübeli birisi. Düştükten sonra suyun içerisinden dışarı çıkmayı başarabilmiş. İyi bir yüzücü aynı zamanda, yüzerek çıkmış. Dolayısıyla yetenekleri, bu konudaki tecrübeleri kurtulmasına vesile olmuş'' diye konuştu.

-CESETLERE ULAŞILDI-

Havadan ve denizden sürdürülen arama çalışmalarının ardından kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Deniz taksiyle İstanbul Boğaz Komutanlığına ait limana getirilen Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 10 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Komiser Murat Güçlü ve THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay'ın cesetleri, ambulanslarla Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cesetlerin limana getirilmesi sırasında İstanbul Valisi Mutlu da hazır bulunurken, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

-ENKAZIN YERİ TESPİT EDİLDİ-

Kazanın ardından havadan ve denizden sürdürülen arama çalışmaları sonucunda, düşen helikopterin enkazının yeri tespit edildi. Havanın kararması dolayısıyla yarın sabahtan itibaren enkaz çıkarma çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.