Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fitch'in Yunanistan'ın kredi notunu düşürmesinin ardından Avrupa Borsaları günü satışlarla kapadı.

İspanyol bankaları Banca Santander ve Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, ülkede bu hafta sonu gerçekleştirilecek seçimler öncesinde geriledi. Italyan Intesa Sanpaolo SpA ve UniCredit SpA da değer yitirdi.

Stoxx 600 Endeksi, yüzde 0.2 düşüşle Londra'da 279.5 puandan kapanarak önceki yüzde 0.7'lik kazancını tersine çevirdi. Endeks, bu hafta yüzde 0.4 değer yitirerek üçüncü haftada da düştü.

Diğer yandan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün Yunanistan'ın ekonomisinde temel reformları uygulama konusundaki sorunlar nedeniyle kredi notunu düşürdü. Böylece Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notu ''BB ''dan ''B ''ya indi.

Kuruluşun, Yunanistan'ın ekonomisinde temel reformları uygulama konusundaki sorunlar nedeniyle kredi notunu düşürdüğü belirtilen açıklamada, not indiriminin, Yunanistan'ın, ekonomik toparlanmayı sürdürmek için kuruluşların ve devletin borçlarını ödeyebilmesini garanti etmede gerekli radikal mali ve yapısal reform programını uygulamada karşı karşıya olduğu güçlüklerin büyüklüğünü yansıttığı ifade edildi.