Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için düzenlenen ''Mezuniyet Töreni 2011'' adlı etkinlik kapsamında 1500 liseli dans etti.

Guinness Rekorlar Kitabı'na en fazla öğrencinin katılımıyla ''uyumlu dans'' kategorisinde girmek için Avrupa'nın 12 ülkesinde, çeşitli okullarca organize edilen ''Mezuniyet Töreni 2011'' adlı etkinlik bugün 90 şehirde, 30 bine yakın öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Saraybosna başta olmak üzere Mostar, Tuzla, Zenica, Bosanska Gradişka, Travnik, Sanski Most ve Bihaç kentlerinde de söz konusu etkinlik kapsamında lise son sınıfa giden öğrenciler dans etti.

Başkent Saraybosna'nın merkezinde bulunan Çocuklar Parkı'nda 1500 genç, Avusturyalı ünlü besteci Johann Strauss'un bir eseri eşliğinde 6 dakika boyunca dans ederek, diğer ülkelerdeki arkadaşlarıyla aynı etkinliğe katıldı.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İgor Kamoçay, programda yaptığı konuşmada, bu yılki dansın, Avrupa'daki 12 ülkede, yaklaşık 90 şehirde 30 bin öğrencinin katılımıyla aynı anda başladığını anımsattı. Kamoçay, Saraybosnalı öğrencilere dansa katıldıkları için teşekkür ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceklerini ümit ettiklerini söyledi.

Kamoçay, dansın yanı sıra Saraybosna'nın yetkili ve başarılı insanlar yetiştirmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.