Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, kullanıcı başına düşen aylık mobil internet kullanımının 1 yılda yüzde 311 oranında arttığını bildirdi.

Süreyya Civil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobil internetin Türkiye'ye bilgi toplumu olma yolunda ivme kazandırdığını belirterek, bunun Turkcell 3G hızı ve data trafiğinin artmasında etkili olduğunu söyledi.

Turkcell'in 3G hızı ve mobilite avantajıyla Türkiye'de internet alışkanlıklarını değiştirdiğini ifade eden Ciliv, ''İnternet kullanımını arttırdık. İnsanların bilgiye her an her yerden, en hızlı ve kolay şekilde ulaşabilmesini sağladık. Gerek ekonomik internet paketlerimiz, gerekse kullanıcıların hayatını kolaylaştırıp zenginleştiren servis ve uygulamalarımızla bu alanda da lider konumumuzu sürdürüyoruz'' dedi.

Mobil internetin, insanların bilgiye her an her yerden, en hızlı ve kolay şekilde ulaşabilmesini sağlaması nedeniyle her geçen gün daha fazla ilgi göreceği tahmininde bulunan Civil, şunları kaydetti:

''2010 yılında cazip tarifelerimizin pozitif etkisiyle kullanıcı başı aylık ortalama mobil internet kullanımı bir yılda yüzde 311 oranında arttı. Mobil internet gelirlerimizi 2010'un birinci çeyreğinden 2011'in birinci çeyreğine kadar yüzde 64 oranında artırarak 3G ve mobil internette sektöre liderlik etmeyi sürdürdük. Mobil internet kullanımını cihazlı paket tekliflerimizle teşvik etmeye de devam ediyoruz."

-CEPTE 2010 BİLANÇOSU-

Civil, halkın cep telefonlarını kullanarak, günlük işlerini daha rahat yapabilir hale geldiğine işaret ederek, 2010 yılına ait cep telefonu istatistikleri şöyle açıkladı:

''2010 yılında, 43 milyon 108 bin dakika sesli telefon görüşmesi yapıldı. Öte yandan 48 milyon 440 bin 9 dakika ise görüntülü konuşmanın yapılması dikkat çekici. Ayrıca 71 milyar 596 milyon 773 bin 852 adet SMS atan halkımız, 63 milyon 840 bin 519 adet ise MMS kullanmayı tercih etti.''