Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Birçok Avrupa başkentinde IMF Başkanlığı için Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın iyi bir seçenek olduğu konuşuluyor.  

İngiltere Hazine Bakanı George Osborne, Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde'yi yeni IMF Başkanı olması konusunda desteklediğini açıkladı. Osborne konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Lagarde'nin Uluslararası Para Fonu'nu yönetmek için mükemmel bir aday olduğunu belirtti.  

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble da Osborne ile aynı görüşte. IMF başkanlığı konusunda Lagarde'yi destekleyen Schaeuble, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Fransız Bakanın saygın biri olduğunu ve bu görev için yeterince donanımlı olduğunu söyledi.

Çok akıcı İngilizce konuşan ve yıllarca ABD'de yaşamış olan Lagarde'ın uluslararası camiada güçlü bir itibarı bulunuyor.

Fransa Ulaştırma Bakanı Thierry Mairani de, Lagarde'ın adaylığına ilişkin olarak, ''İyi bir aday olduğuna eminim. Onunla Asya'ya birkaç seyahat gerçekleştirmiştim. Gelişmekte olan büyük ülkeler arasında popülaritesini görme fırsatım oldu'' dedi.