Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'daki bankacılık regülatörleri, yabancı bankaların sıkça eleştirdiği ve yabancı bankaların ülkeye girişini zorlayan  kuralları hafifleterek, yabancı bankalara hızla büyüyen Asya ülkesindeki varlıklarını artırma fırsatı tanıyacak.

Haziran'dan itibaren uygulamaya konulacak yeni kurallar sayesinde HSBC, Citigroup ve Standard Chartere gibi bankalar dev Hindistan pazarında daha aktif olabilecek. Hindistan Merkez Bankası, şu anda ülkedeki pazar payları yüzde 34'e ulaşan yabancı bankaların, yılda yalnızca 12 şube açmalarına izin veriyor.

Özellikle son yıllarda yabancı bankalar, ülkeye bu uygulamalarını değiştirmesi için baskı yapıyor. 100 yıldan fazla süredir Hindistan pazarındaki varlığını sürdüren Standard Chartered'ın bile ülkede yalnızca 94 şubesi bulunuyor.

Yeni kurala göre, Hindistan'da hizmet veren yapancı bankalar lokal hizmetlerini, ana bankanın iştirakleri haline getirmek zorunda olacak. Bu da her şubenin kendi sermayesine sahip olması ve genel merkezin bilançolarının altına sığınamayacağı anlamına gelecek.