Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvillerinin faizleri, bugün açıklanacak olan ve yavaşlaması beklenen ABD tüketici harcamaları öncesi yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Tahviller, Avrupa'daki borç krizi ve dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yavaşlama işaretleri ile birlikte, daha güvenli yatırım araçları olan hazine kağıtlarına yönelik talebin artması sonucu ikinci haftayı da yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ratings, Japonya'nın kredi görünümünü düşürdü. Bloomberg'in araştırmasına göre, Mart ayında yüzde 0.6 yükselen tüketici harcamalarının Nisan ayında yüzde 0.5 artış göstermesi bekleniyor. ABD Hazinesi bu hafta 99 milyar dolarlık tahvil satışında bulundu.

Edinburgh'da RIA Capital Ltd.'nin sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "hayalkırıklığı yaratan ABD verileri, Hazine ihalelerinin olumlu sonuçlanması ve Avrupa'da çevre ülkelerinin borç sorunları. Bu üçlüden bileişim" dedi ve "Tüm bunlar faizlerin düşük seyretmesine neden oluyor. Özellikle uzun vadelilerde" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD Hazine kağıdının faizi fazla bir değişiklik göstermeyerek, New York saati ile 06:24'te % 3.07 seviyesinde kaldı. Mayıs 2021 vadeli yüzde 3.125 faizli kağıdın fiyatı ise 100 1/2 seviyesinde.

10 yıl vadeli kağıdın faizi bu hafta 8 baz puan düşerek yüzde 3.04'e kadar geriledi ve 7 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD tahvil Piyasası bugün New York saati ile 14:00'te kapanacak ve tatil nedeniyle 30 Mayıs'a kadar kapalı kalacak.