Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, işletmede üretim kapasitesinin çelikhanede 2,5 milyon, sıcak metalde 1,8 milyon, sinter fabrikasında ise 2,5 milyon tona yaklaştığını söyledi.

Demirel, Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki fabrikanın 2010 faaliyetlerinin görüşüldüğü 16. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, fabrikada çalışma düzeni, işçi ve diğer personel yararına birçok değişiklik yaptıklarını anlattı.

Geçmişte kafalardaki özelleşememeden kaynaklanan birçok sorun yaşadıklarını belirten Demirel, şöyle dedi:

''Yaşadığımız son yıl şirketimiz için en önemli yıl olmuş, gerçek bir anonim şirket statüsü kazanmıştır... Fabrikamızda artık tamamen otomasyon sistemine geçilmiş ve hatta ihaleler bile dijital ortamda yapılmaktadır. Yine diğer bir yenilik, personelin çalışma şartlarını iyileştirecek adımlardı. Yemekhanenin özelleştirilmesi, yıkanma yerlerinin yenilenip modernize edilmesi, revirimizin özel hastanede olan tüm olanaklara sahip duruma getirilmesi gibi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar sonucunda işçi dostu olduğumuz açıkça görülmekte ve çalışanlarımızda ciddi dinamizm görülmektedir. Üretim kapasitesi çelikhanede 2,5 milyon, sıcak metalde 1,8 milyon, sinter fabrikasında ise 2,5 milyon tona yaklaştı''