Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara'da 9 kişiden birinin gecekonduda yaşadığını belirterek, ''Gecekondudan kurtarmak, 500 bin nüfuslu yeni şehir için, Ankara'ya 136 bin yeni konut yapılacak'' dedi.

Ankara Sanayi Odası'nda (ASO), Ankara'daki ticaret ve sanayi odası ile ticaret Borsası yöneticileri ile AK Parti Ankara milletvekili adaylarının katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, devlet bakanı ve başbakan yardımcıları Ali Babacan ve Cemil Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada, parti olarak ''sadece 12 Haziran için değil, 12 yıllık bir Ankara Vizyonu ortaya koyduklarını'' söyledi.

Ankara'nın siyasi bir marka olduğunu belirten Çiçek, ''övünmek gibi olmasın, ama vaka bu... Türkiye, düşüncesi, desteği ve kararı beklenen bir ülke haline geldi'' dedi.

Başbakan Erdoğan tarafından 25 Mayıs'ta açıklanan projelerin, Ankara'yı siyasi marka dışında başka alanlarda da markalaştırmayı hedeflediğini belirten Bakan Çiçek, bu kapsamda, Ankara'nın bir savunma sanayi merkezi haline getirileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin terörle mücadele ve savunma sanayii için ihtiyaç duyduğu mühimmatlar var. Bazen bunları parasını verseniz bile dışarıdan alamıyorsunuz, kırk dereden su getiriyorlar. ABD'den bazı silah ve mühimmat taleplerimiz var. Ama bazı politikalar uygulanmayınca satış kararı Kongre'de takılıyor. Bir zamanlar, Almanya'dan aldığımız tekerlekli zırhlı araçları, terör ile mücadelede kullanamadık. Yani elden gelen öğün olmuyor, o da vaktinde bulunmuyor. Halen Ankara'da ciddi bir savunma sanayi var. Savunma sanayinde yerli katkı oranı yüzde 50'lere ulaştı. Bu sanayiyi daha da geliştirerek hem Döviz ödemekten kurtulacağız, hem de teknolojik gelişme sağlanacak. Ar-ge'ye önemli destek veriyoruz. Savunma sanayinin 8 milyar dolarlık cirosunun 6 milyar doları Ankara'da gerçekleştirilecek. Bu biraz önce namaz kılıp sonra abdest almak gibi oldu. Ama önemli olan namaz niyeti. Önce sanayi kuruldu sonra karar alındı. Ankara sanayi ve teknoloji merkezi haline geliyor.''

Yeterli fuar alanı olmadığı için daha önce Ankara'da yapılan savunma sanayi fuarının artık İstanbul'da yapıldığına işaret eden Çiçek, Ankara'ya yeni fuar alanı yapılmasının hem ticareti hem de turizmi geliştireceğini söyledi.

Ankara'da ulaşım sorununun çözümü için metronun yapımını hükümetin üstlendiğini hatırlatan Bakan Çiçek, metronun bütçeye maliyetinin 4 milyar lira civarında olacağını bildirdi.

Ankara'nın 2060 yılına kadar su ihtiyacının karşılanması için 350 milyon liralık kredi ile Gerede suyunun Çamlıdere'ye aktarılması projesi uygulanacağını anlatan Çiçek, gecekondu sorununun çözümü için de 500 bin nüfuslu yeni şehir oluşturulacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Ankara'da halen 9 kişiden biri gecekonduda oturuyor. Ankara'nın gecekondu görüntüsünden çıkarılması lazım. Biz Ankara konusunda dersimize çok iyi çalıştık ve projeler hazırladık. Seçimlerde kurul kararı ile değil, bileğimizin hakkı ile geçmek istiyoruz. En kötü siyasetçiler kalorisiz, içi boş laflar ederler. Kalorili laflar söylemek lazım. Biz dersimizi çalıştık. TOKİ'yi devreye soktuk. Ankara'nın gecekondudan kurtulması için, 500 bin kişilik yeni şehir için 136 bin konut yapılması lazım. Her yıl 100 bin nüfus artışı, 500 bin nüfuslu yeni şehrin ihtiyaç olduğunu gösteriyor.''

Bakan Çiçek, ilçelerdeki termal projelerin desteklenmesi ile ilçelere tersine göç başlayacağını, ancak bu konuda özel sektörün de işbirliği yapması ve projelere destek vermesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, ''Açık konuşmakta yarar var. Açık yaraya kurt düşmezmiş. Biz oylarınıza talibiz ama sizin de bize projelerin gerçekleşmesi konusunda destek olmanız, ortak çalışmamız lazım'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı projelerin ''Ankara'yı uçuracağını'' belirterek, iş adamlarından AK PArti'ye açık destek istedi.