Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya'nın en büyük bankaları, doğu ve orta Avrupa'daki bankalarda yeni yatırım arayışına girdi. Bu bölgelerde yeni yatırımlara hazırlanan Rus bankaları, batı Avrupa'daki diğer ekonomilerin durağanlığını fırsata çevirerek, doğu ve orta Avrupa stratejisi benimseyecek.

Rusya'nın en büyük bankası VTB'nin CEO'su Andrei Kostin, Financial Times'a yaptığı açıklamasında, stratejilerinin Santander ve Citigroup modellerinden esinlendiğini söyledi. Kostin, önce içeride büyümeyi, ancak iyi fırsatları da kaçırmamak üzere bir strateji modeline sahip olduklarını belirtti.

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank ise doğu ve orta Avrupa'daki yatırımlar konusunda VTB'den daha heyecanlı ve agresif bir yatırım stratejisine sahip. Sberbank, özellikle de Avusturya gibi Avrupa'nın en iyi sermayelendirilmiş bankalarıyla ilgileniyor.

Avusturya'nın doğu Avrupa piyasalarında da söz sahibi olduğu biliniyor.

Doğu Avrupa'daki bankaların bu yıl güçlü bir sıçrama yapmasını bekleyen analistler, oradaki bankaların kredi büyümesinin yüzde 15, karlılığın ise kriz öncesi seviyelere yükseleceğini öngörüyor.