Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizi endişeleriyle Avrupa Borsaları 4 haftadır üstüste düşmesinin ardından yeni haftanın ilk işlem gününde fazla değişiklik göstermedi. Bankacılık hisseleri düşerken, yenilenebilir enerji şirketleri ise yükseldi.  

Dünyanın en büyük kimyasal şirketi BASF yüzde 1 yükseldi. Almanya'nın nükleer tesislerini 2022'ye kadar adım adım kapatacaklarını açıklamasıyla Renewable Energy ve Vestas Wind Systems yüzde 2.5'tan fazla değerlendi. Alpha Bank ise Yunanistan endişeleriyle yüzde 9.1 oranında değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi, Londra'da saat 16:30'da yüzde 0.1'den daha az düşerek 278.82 puan oldu. Bugün İngiltere ve ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle işlem hacmi düşüktü.

Stoxx 600 Endeksi, şirket karlarıyla en yüksek seviyeyi gördüğü 17 Şubat'tan itibaren yüzde 4.2 değer yitirdi. Zürih'teki Swisscanto Asset Management'ta 68 milyar doları yöneten Peter Brandle, "Borç sorunu bitmek bilmiyor ancak birçok insan bu endişelere alışmış durumda. Biz Avrupa hsse senetlerinin yükseleceğine dair iyimseriz" şeklinde konuştu.