Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında başvuru süresi bugün sona eriyor. Kanunun kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan amme alacakları, gelir, kurumlar ve katma değer vergisi matrah artırımı ile gelir ve kurumlar vergisinde stopaj artırımlarıyla ilgili hükümlerinden yararlanmak isteyenler, mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunabilecek.

Bu maddelere göre yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödeme dönemi ise 30 Haziran 2011 tarihinde sona erecek. SSK ve Bağ-Kur prim borçları ile yapılandırma kapsamına alınan diğer borçların yapılandırılması başvuruları da bugün son bulacak.

Başbakan yardımcısı Ali Babacan, kamu alacaklarının yeniden yapılandırması uygulamasından yararlanmak için gelir idaresi başkanlığına yaklaşık 4 milyon 700 bin kişinin başvurduğunu belirtirken, SGK’ya yapılan başvuruların da bir buçuk milyonu aştığını söyledi. Babacan, yapılandırılan borç tutarının da 31,5 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kanunda, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında vatandaşa 2 Mayıs tarihine kadar başvurma hakkı tanınmıştı.  Ancak daha sonra kanunun Bakanlar Kurulu'na verdiği yetki çerçevesinde, söz konusu süre, 31 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.