Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün açıklanan Euro Bölgesi enflasyon verileri, gerilemeye işaret etmesine rağmen hâlâ daha hedef enflasyonun üzerinde geldi. Bir yanda Mayıs ayında yüzde 2.7 olarak gerçekleşen enflasyon, diğer yanda yavaş büyüyen ya da borç krizindeki Euro Bölgesi ülkelerinin olması, Avrupa Merkez Bankası üzerinde faiz artırma konusunda baskı oluşturuyor.

Bir sonraki AMB başkanı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan İtalyan Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Salı günü yaptığı açıklamasında para politikasının normalleşmesi gerektiğine ilişkin uyarılarda bulundu.

Draghi, “Yüksek enflasyon beklentilerinin ve enflasyonun kalıcı olmaması için şimdi para politikasını normalleştirmeye daha çok ihtiyacımız var” dedi. Draghi aynı zamanda Euro Bölgesi'ndeki parasal şartların da harekete geçmek için uygun olduğunu savundu.

Piyasa analistlerinin önümüzdeki hafta Avrupa Merkez Bankası başkanı Trichet'nin ağzından çıkacak kelimeleri dikkatle izleyecek ve bir sonraki adımlar için ipuçları yakalamaya çalışacak.

Ekonomistler ve traderlar ise şimdiden önümüzdeki aylarda yapılacak 25 baz puanlık faiz artışını piyasalarda fiyatlamış durumda.