Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de imalat sanayinin son 9 ayın en düşük hızında büyümesi ve yatırımcıların yeni faiz artışı spekülasyonu yaymasıyla Çin'deki hisseler değer kaybetti.

China First Heavy Industries Co., PMI endeksi raporunun sonrasında sanayi şirketlerinin düşüşüne öncülük etti. Industrial&Commercial Bank of China Ltd. ve Poly Real Estate Group Co. ise China Securities Journal ve Shanghai Securities News'in merkez bankasının faiz artırabileceğini yazmasının ardından bankacılık hisselerindeki değer kaybında başı çekti. Likör üreticisi Kweichow Moutai Co. da kazançların ekonomik yavaşlamadan etkilenmeyeceğine ilişkin iyimserlik sayesinde 6 ayın zirvesine tırmandı.

Piyasaların ekonominin hız kesmesinden ötürü endişeli olduğunu, yatırımcıların ise etkilerin boyutunu öngöremediğini belirten Shanghai River Fund Management Co.'nun genel müdürü Zhang Ling, hisse senetlerinin ucuz olduğunu, ancak yatırımcıların büyümeye ilişkin başka sinyaller aradığını ifade etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 2,736.68 puana gerilerken, CSI 300 de yüzde 0.1 kayıpla 2,997.26 puandan işlem gördü.

Şanghay Bileşik Endeksi bu ay yüzde 5.8 değer kaybederek, Haziran 2010'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Endeksteki değer kaybında sıkılaştırma politikalarının ekonomiyi yavaşlatacağına ilişkin endişeler etkili oldu.