Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Cep-T Paracard ile alışveriş yaparak bonus kazanma, TL/dakika yükleme, cep telefonundan para transferi gerçekleştirme imkanı bulunuyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, düzenlenen basın toplantısında, tüm bankalara açık mobil finansal servis platformu olan Cep-T Para ile müşterilerine finansal servislerde güvenilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken, bankalara da, finansal kapsama dahil olmayan yaklaşık 20 milyon kişiye ulaşabilecekleri alternatif bir platform oluşturduklarını kaydetti.

Ciliv, Garanti Bankası'nın, Cep-T Paracard ile bu platformun ilk iş ortağı olduğuna işaret ederek, ''Bu platformla dünyada çok daha fazla sayıda insana mobil hizmet götürme şansı var. Türkiye artık teknolojide dezavantajlı ülke olmaktan çıktı. Diğer bankaların da hızla bu platforma geçmelerini bekliyoruz'' dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise, bankacılığı yaygınlaştırma konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, bu yönde bugüne kadar çıkardıkları ürünler ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özen, mobil dünya ile bankacılığı entegre eden Cep-T Paracard ile bankada mevduatı olmayan Turkcell abonelerine de Garanti'nin hizmetlerini sunacaklarını belirtti.

''NFC ÖZELLİKLİ T20 HAZİRAN'DA GELECEK''

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da, oluşturdukları mobil finans platformunda bankacılığın mevcut ödeme sistemlerinden yararlandıklarını belirterek, ''3 yıl içinde 500 milyon lira para transferi ve 5 milyon üyesi olan bir mobil platform öngörüyoruz'' dedi.

Bayrakdar, Cep-T Paracard alan Turkcell hat sahiplerine yüklenilen ilk 10 lira karşılığında bir hafta boyunca 200 dakika; günde toplam 25 lira ve üzerinde harcama yapan müşterilere, ertesi gün Turkcell içi 60 dakika; Cep-T Para üzerinden 20 lira ve üzerinde hattına yükleme yapanlara ise 1 gün boyunca 3 saat bedava konuşma hakkı tanındığını anlattı.

Bayrakdar, NFC özellikli T20 telefonlarını haziran ayı içinde tanıtacaklarını ve bundan sonra Turkcell'in getireceği T serisi tüm telefonların NFC özelliği taşıyacağını belirtti.

"ÖDEME SİSTEMLERİNE DAHİL EDİLEMEYEN 24 MİLYONLUK NÜFUS VAR''

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise, Türkiye'de 21,4 milyon kişinin, 48 milyon kredi kartı bulunduğunu, 24 milyonluk bir nüfusun henüz kartlı ödeme sistemlerine dahil edilemediğini ifade etti.

Cep-T Paracard üzerinde herhangi bir çip bulunmadığına dikkati çeken Sezgin, çip özelliğini, telefondaki sim kartın üstlendiğini ve sistemin modelden bağımsız olarak tüm cep telefonlarında çalışabildiğini kaydetti.

Öğrenciler, aile üyeleri, gelir beyan edemeyen kesimler için bu kartın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyen Sezgin, geçtiğimiz günlerde küresel düzeyde Google ve MasterCard'ın 6 ay sonra pilot çalışmalarına başlayacaklarını duyurdukları sistemin şu anda kendileri tarafından hayata geçirildiğini anlattı.

Sezgin, ''3 yılda 1,5 milyon kişiye ulaşmayı ve 20 milyon liralık bonus kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi.

İnternetteki alışverişlerde kullanılabilen kartın, 15 yaş üzerindeki kişilere verilebildiğini belirten Sezgin, kart üzerindeki para gönderimlerinden 2,99 lira ücret alındığını aktardı.

CEP-T PARACARD

Mehmet Sezgin, Cep-T Paracard'ın kullanımına ilişkin şu bilgileri verdi:

Garanti Bankası tarafından çıkartılan, Turkcell'in Cep-T Para platformunda çalışan, üzerinde kullanıcı adı ve soyadı bulunmayan ön ödemeli bir kart olan Cep-T Paracard, 5 lira karşılığında Turkcell İletişim Merkezlerinden (TİM) alınabiliyor.

Cep-T Paracard'a TİM'lerden ya da Garanti ATM'lerinden para yüklenebiliyor, MasterCard kabul eden işyerlerinden alışveriş yapılabiliyor, başka bir Cep-T Paracard'a, Mastercard logolu Bonus ve Shop&Miles kredi kartlarına, Paracard'a veya herhangi bir operatöre bağlı bir cep telefonu numarasına para gönderilebiliyor.

Cep telefonuna para gönderilen tüketiciler, Garanti Paramatik'ler üzerinden parayı çekebiliyor.

Şifre ile işlem yapılan kartta güvenlik amacıyla, yüklenebilecek para miktarı 500 lira, para transferi miktarı bin lira, senelik toplam yükleme 5 bin lira, senelik toplam transfer ise 2 bin lira ile sınırlandırılıyor.

Bir kişi yılda en fazla 3 kart alabilirken, isteyenler TİM'den aldıkları kart üzerine isim yazdırabiliyor.