Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Doğan Grubu, Vatan ve Milliyet gazetelerinin satışının ardından diğer medya varlıklarının satışını askıya aldı. Konuya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Doğan Grubu son dönemde medya varlıklarının satışına yönelik görüşmelerde bulunmuyor. Bloomberg HT’ye konuşan Doğan Grubu’ndan üst düzey bir yetkili “Şu anda sürecin uykuda olduğunu söyleyebiliriz. Biz işimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi. Yetkili, son günlerde finans kulislerinde konuşulan bir TV’nin daha satılacağı yönündeki söylentileri de yalanladı.

‘ALMANYA’DA YATIRIM ABARTI’

Almanya basının da çıkan “Doğan Yayın Holding, Almanya’da 380 milyon euro değerinde 5 otel alacak” şeklindeki haberler hakkında da konuşan yetkili, “Almanya’da sadece bir otelle ilgileniyoruz. Onun da alınıp alınmayacağı belli değil. Tam olarak inceleme aşamasını bile geçmedi. Basında çıkan rakamlar ve haberler abartılı” dedi.

 

YILDIZ HOLDİNG ÇEKİLDİ Mİ?

Doğan Grubu, medyada satışı askıya alırken Yıldız Holding’in de ilgisinin kalmadığı kaydediliyor. Finans kulislerinde konuşulanlara göre Yıldız Holding’in iştiraki olan Gözde Finansal artık Doğan Grubu’nun medya varlıkları ile ilgilenmiyor. Doğan grubu medyada küçülme isteği doğrultusunda yatırım bankası Goldman Sachs Ekim 2010’da yetki vermiş, nisan’da da Milliyet ve Vatan gazetelerini 73.9 milyon dolara Demirören-Karacan grubuna satmıştı. Bu arada bugün Borsaya açıklamada bulunan Doğan Yayın Holding, Maliye ile olan ihtilafın 988.3 milyon lira sonlandırıldığını duyurdu.

Kerim Karakaya

kkarakaya@bloomberght.com