Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD ekonomisi hakkında yeni işaretler verebilecek istihdam verileri öncesi durgun seyrediyor. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, üst üste beşinci haftalık düşüşünü göstermeye hazırlanıyor. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri aşağı yönde hareket etti.

National Express Group Plc, JPMorgan Chase & Co.'nun tavsiyesini "uderweight"e düşürmesinin ardından yüzde 2.6 değer kaybetti. Fiat SpA, ABD hükümetinin Chrysler Group LLC'deki kalan payını almasının ardından yüzde 2.3 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek Londra saati ile 08:32'de 274.05 puana indi. Avrupa hisse senetleri, Moody's',n Yunanistan'ın temerrüd riskini yüzde 50'ye yükseltmesi ve ABD'de fabrika siparişleri verisinin beklenenden hızlı düşmesinin etkisiyle dün son altı haftanın en düşük seviyesine inmişti. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.3 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5'lik bir kaıp gerçekleştirdi.

Almanya'da Pioneer Investments KGmbH'den portföy yönetim müdürü Markus Steinbeis, yatırımcılar şu anda büyüme konusunda endişe duyuyor" dedi ve "ABD ve Asya göstergeleri ekonomik aktivitede yavaşlama işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx 600 Endeksi, bu hafta yüzde 1.6'lık bir kayıp göstermeye yönelmesiyle birlikte, son üç yılın en büyük çaplı haftalık düşüş sürecini yaşıyor. Bu hafta ABD'de açıklanan istihdam ve imalat sanayi verileri beklenenden kötü çıktı ve Çin'de imalat sanayi göstergesi beklenenden daha yavaş bir hızda arttı.