Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün açıklanacak olan ve Ocak ayından bu yana en düşük artışı göstermesi beklenenden tarım dışı istihdam verisi öncesi düştü. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, gösterge endekslerin yeni bir altı haftalık dip yapabileceğini işaret ediyor.

News Corp., İngiltere'de düzenleyici kuruluşun British Sky Broadcasting Group Plc'nin tamamını satın almasını onaylamasının ardından bugün aktif bir gün geçirebilir. Quiksilver Inc., karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 9.8 değer kazandı.

Bu ay vadesi dolacak olan Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 düşerek, New York saati ile 07:03'te 1,307.5 puana geriledi. Endeks, ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenden çok daha kötü çıkmasının bugünkü tarım dışı istihdam verisi için beklentileri daha da olumsuza çevirmesi ile birlikte, son iki seansta yüzde 2.4 düştü. Dow Jones Endeksi 48 puan ya da yüzde 0.4 düşerek 12,190 puana geriledi.

HSBC Holdings Plc'nin Hong Kong ofisinden Garry Adams, "Piyasalar yavaşlama haberlerine tepki vermeye başladı" dedi ve "Bu durum, kar tahminlerinin düşmesi ile birlikte muhtemelen devam edecek. Bu hareketi yalnızca bir düzeltme olarak değerlendiriyoruz. Yazdan sonra geri alınabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Bugün ABD'de çalışma Bakanlığı, TSİ 15:30'da tarım dışı istihdam evrisini açıklayacak. Bloomberg'in araştırmasına göre, Mart ayında 244,000 artan tarım dışı istihdamın Nisan ayında 165,000 artması bekleniyor. Araştırmaya katılan ekonomistlerin istihdam artışı tahminleri 165,000 ile 244,000 arasında değişti. Ekonomistler, 29 Mayıs'ta yapılan ankette, istihdamın 185,000 artmasını bekliyorlardı.