Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Cuma günü açıklanan Mayıs ayı tarım dışı istihdam verilerinin yavaşlamaya işaret etmesi ve Fukuşima'daki nükleer santralin operatörü Tokyo Electrik Power Co.'nun hisselerinin dibe vurmasıyla, Japonya'daki hisseler üçüncü gününde de düşüş kaydetti. Küresel ekonominin zayıfladığına ilişkin endişeler artıyor.

11 Mart'taki depremin ardından nükleer krizin belirdiği Fukuşima Dai-Ichi santralinin sahibi Tokyo Electric, Tokyo Borsasının başkanı Atsushi Saito'nun şirketin nakde çevrilmeye ihtiyacı olduğunu söylemesinin ardından yüzde 22 değer kaybetti. Japonya'nın en büyük halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 2.7 düşerken, Sony Corp. da yüzde 2.1 geriledi.

ABD'deki iş gücü piyasasındaki bozulmalara işaret eden Tachibana Securities Co.'nun genel müdürü ve stratejisti Kenichi Hirano, ABD ekonomisindeki yavaşlamanın bir likidite probleminin sinyalini verdiğini söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 değer kaybederek 9,413.41 puana, Topix endeksi ise yüzde 0.8 düşüşle 810.22 puana geriledi. Endeks 10 Mart'tan bu yana yüzde 13 değer kaybetti.

Tokyo Electric, elektrik şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Hisseleri yüzde 22 değer kaybeden Tepco, 222 yenden fiyatlanarak, işlem görmeye başlamasından bu yana en düşük hisse fiyatını kaydetti. Şirketin yıllık olarak 7.1 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor.