Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki ekonomik verilerin toparlanmaya balta vuracağı işaretlerinin ardından borçlanma maliyetlerinin düşük tutulacağı spekülasyonu ile altın üst üste ikinci gününde değer kazandı.

Spot altın 3 haziran tarihinde yüzde 0.6 tırmandıktan sonra Singapur'da sabah saatlerinde yüzde 0.2 değer kazanarak 1,545.10 dolardan işlem gördü. Doların 6 majör para birimi karşısında değer kaybetmesi ile altın geçtiğimiz hafta 3 haftanın zirvesine yükseldi. New York Comex'te işlem gören vadeli altın ise yüzde 0.3 tırmanarak 1,546.20 dolar oldu.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, konuyla ilgili "ABD'den son gelen ekonomik verilerin zayıf kalması sebebiyle Fed bir kere daha parasal genişlemeye gidebilir." yorumunda bulundu.

Dolar geçtiğimiz ay, kasım ayından beri en iyi aylık kazancını elde etmişken tahminlerin altında gelen imalat-sanayi, istihdam ve tüketici güven verilerinin Fed'in gösterge faiz oranını sıfırda tutacağı spekülasyonunu desteklemesi ile geçtiğmiz hafta değer kaybetti. ABD para birimi bugün euro karşısında 1 ayın düşüğüne geriledi.

Spot gümüşün onsu yüzde 0.6 artışla 36.465 dolar olurken platin ise yüzde 0.3 yükselişle 1,824 dolara ulaştı ve paladyum da yüzde 0.2 tırmanarak 785.25 dolardan işlem gördü.