Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brüksel'de biraraya gelen Avrupalı maliye bakanları, Almanya’nın Yunanistan’ın borçlarını yeniden yapılandırılması planı uyarınca, ülkenin ekstra 20 milyar euroya daha ihtiyacı olabileceğini belirtti.

Liderlere uyarıda bulunan bakanlar, bunun Yunanistan’ın finansal sektöründeki erimeyi önlemek için kullanılabileceğini açıkladı. Avrupa Komisyonu üyelerince konuşulan plan, çok düşük kredi notuna sahip Yunan hazine tahvillerinin vadelerinin uzatılmasının ardından bankaların yeniden sermayelendirmesini öngörüyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın düşük notlu tahvilleri teminat olarak kabul etmemesi durumunda, Yunan bankalarının acil likidite yaratmak için başta öngörülen 2. kurtarma paketi de yeterli olmayacak. Maliye Bakanları, yaklaşık 70 milyar euroyu bulan Yunan teminatlarının yenileriyle değiştirilebileceğini belirtti.

Avrupalı merkez bankası başkanları, Almanya’nın gönüllü yeniden yapılandırma planına karşı çıkıyor.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, her şeye rağmen temerrüd riskini artırma pahasına borcu azaltmaya çalışılıyorsa, o zaman tüm Yunan ekonomisinin finanse edilmesi gerekeceğini savundu.