Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği'nin (PAME) çağrısıyla yapılan grev ve protesto gösterilerine, toplu taşıma araçlarında çalışanların da iş bırakarak destek verecek.

Atina kent merkezinde iki ayrı gösteri yapılmasının planlandığı, kendilerini ''Bıkkınlar'' olarak tanımlayan ve 20 güne yakın bir süredir mali reformları protesto etmek amacıyla Yunan Parlamentosunun bulunduğu Sindagma Meydanı'nda toplanan grupların, yarın sabah 07.00'den itibaren toplanmayı kararlaştırdıkları belirtildi.

Öte yandan, liman çalışanlarının da grevde yer almasıyla gemi seferlerinin yapılamayacağı açıklandı.

Devlet dairelerindeki hizmetlerde aksamalar beklendiği, sağlık çalışanlarının da grevde yer almalarıyla hastanelerde yalnızca acil durum ve güvenlik ekiplerinin hazır bulunacağı aktarıldı.

Bu arada, sabah saat 06.00'dan itibaren gazetecilerin de greve katılacak olmasıyla televizyon ve radyo kanallarında haber bültenlerinin yayımlanmayacağı, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyeceği duyuruldu.

Yazılı basın çalışanlarının greve katılmaları sonucu, perşembe günü gazete bayilerinde raflarının boş kalacağı belirtildi.