Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, küresel enflasyonu çıkışa geçmesi ve Yunanistan'ı kurtarma planının etkili olamayacağı endişesi ile ikinci gününde de tırmanışını sürdürebilir.

Standard Bank'tan düşük faiz oranları  ve enflasyonun talebi körükleyeceği endişesi ile altının bu yıl içinde 1,600 doların üstünü görmesinin beklenildiği açıklaması geldi. Dünya Altın Konseyi'ne (WGC) göreyse Çin gibi gelişmekte olan piyasaların talebi ile altın 10 yıllık rallisini genişletebilir.

Spot altın Singapur'da 11.49'da 1,525.55 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.4 kadar yükselerek 1,530.35 dolar oldu. Ağustos teslimli altın kontratı yüzde 0.3 kadar artışla 1,528.80 dolara ulaştı. Dünkü yüzde 1.8'lik kazancını aşan spot gümüşün onsu ise yüzde 0.4 değer kazanarak 35.50 dolardan işlem gördü.

"Euro Bölgesi borç durumu ve küresel enflasyon üstündeki endişeler yeniden ortaya çıktı." diyen Standard Bank analisti Marc Ground, "Yunanistan'ın iflasa yürüyor olması piyasaların kaygısını artırıyor, bu da yatırımcıcıyı başta altın ve gümüş olmak üzere kıymetli metallere yönlendiriyor." yorumunda bulundu.

Avrupa'daki borç krizi, enflasyon ve zayıflayan dolara karşı yatırımcının kendini korumaya almak istemesi ile 2 mayıs tarihinde 1,577.57 dolar rekorunu kıran altın bu yıl yüzde 7.4 değer kazandı.